Bekkenfysiotherapie

De meest voorkomende klachten die voortkomen uit bekkenproblemen

  • Ongewild verlies van urine en / of ontlasting bij mannen en vrouwen.
  • Een niet te onderdrukken aandrang om te plassen of te ontlasten bij mannen en vrouwen.
  • Een verzakkinggevoel.
  • Moeite met uitplassen en / of ontlasten bij mannen en vrouwen.
  • Pijn in de onderbuik, rond de geslachtsdelen en / of de anus bij mannen en vrouwen.
  • Bekkenpijn en niet te verklaren lage rugklachten.
  • Bekkenpijn rond de zwangerschap.
  • Complicaties of bekkenpijn na de bevalling.
  • Pijn bij het vrijen zoals dyspareunie bij de vrouw.

Geregistreerde bekkenfysiotherapie

Geregistreerde bekkenfysiotherapeuten zijn fysiotherapeuten die een aanvullende gespecialiseerde opleiding hebben gevolgd en kan daardoor meer voor u betekenen. Om de functie van de bekkenbodemspieren te beoordelen is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut namelijk bevoegd om u, na uw instemming, inwendig te onderzoeken. Door vast te stellen waardoor u klachten veroorzaakt worden kan een behandeling effectiever zijn. De bekkenfysiotherapeut zal u, naast onderzoek en behandeling van de klachten, ook begeleiding geven in het leren omgaan met de klachten in verschillende thuissituaties en in de werkomgeving.
Een geregistreerde bekkenfysiotherapeut gebruikt verschillende onderzoek- en behandeltechnieken.

Myofeedback: met behulp van een geplaatste probe zijn de bewegingen van de bekkenbodem zichtbaar op een monitor. De gebruikte techniek is oppervlakte-EMG. Er kan gemeten worden (welke afwijkingen bestaan er) en goed gericht geoefend en heel nauwkeurig behandeld worden.

Ballontherapie: de rectale ballon wordt gevuld met lucht, door inwendig te meten en inwendig te oefenen is de ballontherapie geschikt om ontlastingsverlies te verhelpen en gevoelsstoornissen van het rectum te verbeteren.

Werkwijze bekkenfysiotherapeut:

De eerste afspraak zal bestaan uit een bekkenfysiotherapeutische intake. Hierbij zal eerst een gesprek plaatsvinden waarbij uw klachten worden uitgevraagd. Daarna zal de bekkenfysiotherapeut uitleg geven over de bekkenbodem en de relatie van de bekkenbodem met uw klachten. Tijdens de volgende afspraak zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt er gekeken naar het functioneren van de bekkenbodem

Bekken fysiotherapeute i.o.

Bij Dian kunt u terecht voor een intakegesprek en uitleg over de bekkenbodem en de relatie tot uw klachten. Daarnaast kan ze u adviezen meegeven omtrent uw klachten.

Bekijk onze beweegadviesen in dit filmpje:

Dian Dubislav
Bekkentherapeut Msc
Dian Dubislav

Mijn naam is Dian Dubislav, geboren en getogen in een prachtig, klein dorpje aan de maas. In 2018 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan Zuyd Hogeschool. Sindsdien werk ik bij het centrum voor fysiotherapie en medische fitness. In 2023 ben ik afgestudeerd aan de opleiding tot bekkenfysiotherapeut bij het SOMT in Amersfoort. Hier ligt dan ook mijn passie. Ik bied graag een luisterend oor aan patiënten om ze op deze manier zo goed mogelijk te helpen met hun hulpvraag. Als ik niet bezig ben met mijn werk of mijn studie, maak ik graag muziek bij het slagwerkensemble van Concordia.

Big-nummer: 39924373004

Praktijken waar Dian te vinden is