Netwerken

Om optimale zorg te kunnen bieden zijn wij aangesloten bij meerdere netwerken. Zo kunnen we samenwerken met specialisten en verwijzers voor een zo goed mogelijke behandeling.

Parkinson netwerk

Parkinsonpatiënten kunnen problemen ervaren zoals onder andere:

  • problemen bij dagelijkse bewegingen;
  • een verminderde conditie;
  • nek- of schouderklachten;
  • vaker vallen;
  • door angst voor vallen geneigd om minder te bewegen.

Wij kunnen u bij dergelijke problemen en klachten begeleiden en adviseren.

ParkinsonNet

Wij zijn aangesloten bij het Parkinson netwerk, www.parkinsonnet.nl
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2000 zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk.

Parkinson-groep fysiotherapeut:


Farah Derrez
Parkinsontherapeute
Farah Derrez
Behandelingen door Farah Parkinson
Praktijken waar Farah te vinden is
Roger Willems
Fysiotherapeut
Roger Willems

Mijn naam is Roger Willems en ik ben werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Na een succesvolle stage hier in de praktijk en het behalen van mijn diploma ben ik in de zomer van 2021 in dienst getreden. Ik heb altijd al affiniteit gehad met lichamelijke beweging en koppel dit in mijn werk graag aan herstel en revalidatie. Mijn interesse gaat hierbij vooral uit naar 'de ouderen'. Vóór mijn baan als fysiotherapeut heb ik mijn bachelor 'Sports and Movement' aan de sporthogeschool behaald en heb ik een aantal jaar gewerkt als bewegingsagoog in een revalidatiecentrum gericht op geriatrische patiënten.

Verder woon ik samen met mijn vriendin in Maastricht en mijn vrije tijd vul ik het liefste in met voetbal, uitjes en gezelligheid met vrienden.

Big-nummer: 79929787204

Behandelingen door Roger Fysiotherapie
Praktijken waar Roger te vinden is

CVA Zorgketen Maastricht en Heuvelland.

CVA Ketenzorg geeft mensen hun leven terug na een beroerte Sinds 1996 is er al CVA Ketenzorg in Maastricht.In de loop der jaren is ketensamenwerking sterk ontwikkeld en hebben veel patiënten baat bij deze gezamenlijke (na)zorg.

kijk voor info op: https://www.mumc.nl/verwijzer/samenwerking/cva-ketenzorg

CVA fysiotherapeuten:

Jair Aipassa
Fysiotherapeut
Jair Aipassa

Mijn naam is Jaïr Aipassa. Ik ben sinds 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut in Heerlen en al meer dan tien jaar actief in deze praktijk. Naast de reguliere fysiotherapie ligt mijn specialisatie met name bij longaandoeningen zoals COPD en de revalidatie na Covid-19 besmetting, alsook therapie bij centraal neurologische aandoeningen zoals CVA.

De wereld van medische aandoeningen en termen kan soms verwarrend zijn voor de cliënt. Ik vind het dan ook belangrijk dat de cliënt zich bij ons niet alleen gehoord voelt, maar dat wij als fysiotherapeuten ook duidelijk kunnen uitleggen wat er aan de hand is, om zo ook het herstel proces positief te sturen.

Naast mijn werk ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met sport, de natuur, en allerlei creatieve bezigheden zoals schilderen, klussen en zelfs bierbrouwen!”

Big-nummer: 79912373304

Behandelingen door Jair Fysiotherapie
Praktijken waar Jair te vinden is

Claudicatio netwerk

Looptherapie bij Claudicatio Intermittens

Onze praktijk biedt de mogelijkheid aan om fysiotherapeutische begeleiding te geven aan mensen met claudicatio intermittens, ook wel looptherapie of vaattraining genoemd. Claudicatio intermittens of ook wel etalagebenen genoemd is een aandoening van de arteriële vaten (slagaders). Het is een verschijningsvorm van atherosclerose, een chronisch gegeneraliseerde aandoening. Er is dan sprake van een vernauwing van de vaten. Bij inspanning van de beenspieren kan onder normale omstandigheden de bloedtoevoer wel 5 keer zo groot worden. Bij atherosclerose kan aan deze extra toevoer niet voldaan worden. Er ontstaat een zuurstofschuld in de spieren. Dit geeft de pijn. Door deze pijn die in het dagelijks leven m.n. ontstaat tijdens het lopen bestaat het gevaar steeds minder mobiel te worden. Men probeert de pijn te vermijden. Daardoor komt men vaak in een vicieuze cirkel. Men gaat er steeds minder vaak op uit. De pijnvrije loopafstand wordt steeds kleiner. Dit is natuurlijk een fenomeen wat zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Vaattraining is een therapievorm om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Onze fysiotherapeutische begeleiding

Twee van onze medewerkers Ati Claessen en Remco Reijnders, hebben mede het multidisciplinaire protocol volgen voor mensen met claudicatio. Volgens dit protocol van onderzoeken en trainen zal onze fysiotherapeut een grote rol spelen in de begeleiding. Meestal is de vaatchirurg en soms de huisarts de verwijzer. De fysiotherapeutische behandeling bestaat uit looptraining/vaattraining. Hierbij zal een gedoseerde mate van inspanning worden gevraagd. De spieren vragen om een verbeterde doorbloeding om zoveel mogelijk een zuurstoftekort tegen te gaan. Het lichaam zal zich proberen aan te passen. Zo zullen o.a. kleinere slagaders een deel van de functie van de grote vernauwde slagaders overnemen. Zij ontwikkelen zich en laten steeds meer bloed door. Praktisch voor de patiënt betekent dit dat de pijnvrije loopafstand steeds groter wordt. Vaak zijn normale dagelijkse bezigheden hierdoor weer mogelijk. Een eventuele operatie niet direct geïndiceerd.

Voor meer informatie: Netwerk Looptherapie Parkstad

Remco Reynders
Sportfysiotherapeut Msc.
Remco Reynders

Sinds 2010 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Waarna ik mij heb gespecialiseerd in schouderklachten, knieklachten en sportletsels. Aansluitend hierop heb ik in 2017 mijn master of science in de sportfysiotherapie behaald.

Ik ben werkzaam op de locatie in Meerssen en Bunde. Op maandagavond verzorg ik het sportspreekuur binnen onze praktijk.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, vind ik het leuk om met mijn gezin uitstapjes te maken en reis ik graag.

Big-nummer: 19913055204

Praktijken waar Remco te vinden is
Julie Coumans
Fysiotherapeut
Julie Coumans

Mijn naam is Julie Coumans. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Zuyd Hogeschool. Binnen de praktijk ben ik sinds augustus werkzaam als algemeen fysiotherapeute. Ik ben aanwezig op de lokatie Meerssen op maandag, dinsdag en donderdag.

In mijn vrije tijd voetbal en snowboard ik graag. Ook vind ik het leuk en gezellig om iets met vrienden en familie te ondernemen.

BIG-nummer: 09931639604

Behandelingen door Julie Fysiotherapie
Praktijken waar Julie te vinden is

Schouder netwerk

Alle bij Schoudernetwerk Maastricht-Heuvelland (SNMH) aangesloten fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van uw schouder. Kennis delen, ook met orthopedisch chirurgen, vergroot de individuele kennis van elke aangesloten schoudertherapeut. Zo bent u ervan verzekerd dat u de meest optimale behandeling krijgt.

Voor verdere informatie kijk op: https://www.schoudernetwerk.nl

Schouder fysiotherapeuten:

Hans Kam
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Hans Kam

In 1991 heb ik de opleiding Fysiotherapie in Heerlen afgerond en in 1997 de opleiding Manuele Therapie aan het SOMT in Amersfoort. Medio 2004 volgde de Master opleiding Manuele therapie in Breda met als specialisatie draaiduizeligheidsklachten.

De laatste jaren is mijn interesse gebied verbreed en verdiept door echografie, shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse) bij pees- en spieraandoeningen. Sportrevalidatie van diverse sporters, waaronder hardlopers van verschillende niveaus, maakt ook onderdeel uit van mijn dagelijkse praktijkwerkzaamheden.

Mijn collega Roger Maessen en ik werken als praktijk eigenaren samen met een steeds groter wordende groep collega’s op een 3-tal locaties, waarbij voortdurende innovatie en streven naar een optimale zorgverlening in de praktijk, centraal staan.

In mijn vrije tijd ben ik fervent hardloper, train 4x per week en geef 1x in de week hardloop training bij de Parelloop in Brunssum.

Big-nummer: 99034069104

Praktijken waar Hans te vinden is
Remco Reynders
Sportfysiotherapeut Msc.
Remco Reynders

Sinds 2010 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Waarna ik mij heb gespecialiseerd in schouderklachten, knieklachten en sportletsels. Aansluitend hierop heb ik in 2017 mijn master of science in de sportfysiotherapie behaald.

Ik ben werkzaam op de locatie in Meerssen en Bunde. Op maandagavond verzorg ik het sportspreekuur binnen onze praktijk.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, vind ik het leuk om met mijn gezin uitstapjes te maken en reis ik graag.

Big-nummer: 19913055204

Praktijken waar Remco te vinden is
Roger Maessen
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Roger Maessen

Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in 1981 afgerond aan de Academie voor Fysiotherapie in Heerlen. Na mijn basisopleiding ben ik me gaan specialiseren in de Manuele Therapie. In eerste instantie Methode van de Bijl in Utrecht en later de Masteropleiding gevolgd aan het SOMT te Amersfoort. De laatste 10 jaar heb ik me verder ontwikkeld als echografist en peesspecialist, hiervoor heb ik verscheidene echografie opleidingen voor de weke delen bij Sonoskills gevolgd. Ik ben van mening dat echografie een enorme verbreding en verdieping van ons vak geeft. Als peesspecialist maak ik verder gebruik van Shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse). Als mede-praktijk eigenaar vind ik het een uitdaging om een jong team van fysiotherapeuten te begeleiden en aan te sturen, geen dag is hetzelfde.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik heb een hobby aan koken en een grote passie is de vliegvissport waarvoor ik dikwijls in de Ardennen vertoef.

Big-nummer: 79034411804

Praktijken waar Roger te vinden is

Knie-netwerk

Wij zijn aangesloten bij het knie-netwerk Maastricht-Heuvelland

Knieklachten (zoals pijn, stijfheid of instabiliteit) komen veel voor en kunnen u beperken bij uw dagelijkse activiteiten.
Uw huisarts en de medisch specialisten op de Stadspoli en in het MUMC+ staan voor u klaar om te onderzoeken wat de oorzaak is van uw knieklachten. Fysiotherapie heeft een belangrijke plaats in de behandeling van deze klachten. De pijnklachten kunnen in veel gevallen worden verholpen door het versterken van de spieren rondom uw knie of het verbeteren van de stabiliteit van de knie.

Voor meer informatie zie Knie-netwerk Maastricht-Heuvelland

Kay Hendriks
Sportfysiotherapeut Msc.
Kay Hendriks

Mijn naam is Kay Hendriks en ik woon samen met mijn vriendin in Hulsberg. Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam in deze praktijk. Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik afgerond in 2015, waarna ik vorig jaar mijn master tot sportfysiotherapeut heb afgerond. Mijn specialisatie is het behandelen van sportblessures. Waarbij ik als uitgangspunt altijd gebruik maak van een specifieke “bewegingsanalyse”. Vanuit deze analyse probeer ik samen met de patiënt de kwaliteit van bewegen en motorische vaardigheden te trainen, zodat blessures herstellen en prestaties verbeteren.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan zaalvoetbal, krachttraining en reis ik mijn grote passie Ajax overal achterna. Daarnaast vind ik een gezonde leefstijl erg belangrijk en probeer ik dit ook over te brengen op mijn patiënten.

Big-nummer: 99919764104

Praktijken waar Kay te vinden is
Remco Reynders
Sportfysiotherapeut Msc.
Remco Reynders

Sinds 2010 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Waarna ik mij heb gespecialiseerd in schouderklachten, knieklachten en sportletsels. Aansluitend hierop heb ik in 2017 mijn master of science in de sportfysiotherapie behaald.

Ik ben werkzaam op de locatie in Meerssen en Bunde. Op maandagavond verzorg ik het sportspreekuur binnen onze praktijk.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, vind ik het leuk om met mijn gezin uitstapjes te maken en reis ik graag.

Big-nummer: 19913055204

Praktijken waar Remco te vinden is

Trauma netwerk Zuid Limburg

Om optimale zorg te kunnen bieden aan (multi)trauma patienten is dit netwerk in 2021 in Zuid Limburg opgericht. Wij zijn hierbij aangesloten waarmee korte lijnen en goed overleg tussen de verschillende partners geborgd is. Garant voor optimale zorg.

Voor informatie over het Trauma Netwerk ga naar traumarevalidatie MUMC

Trauma Netwerk fysiotherapeuten:

Roger Maessen
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Roger Maessen

Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in 1981 afgerond aan de Academie voor Fysiotherapie in Heerlen. Na mijn basisopleiding ben ik me gaan specialiseren in de Manuele Therapie. In eerste instantie Methode van de Bijl in Utrecht en later de Masteropleiding gevolgd aan het SOMT te Amersfoort. De laatste 10 jaar heb ik me verder ontwikkeld als echografist en peesspecialist, hiervoor heb ik verscheidene echografie opleidingen voor de weke delen bij Sonoskills gevolgd. Ik ben van mening dat echografie een enorme verbreding en verdieping van ons vak geeft. Als peesspecialist maak ik verder gebruik van Shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse). Als mede-praktijk eigenaar vind ik het een uitdaging om een jong team van fysiotherapeuten te begeleiden en aan te sturen, geen dag is hetzelfde.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik heb een hobby aan koken en een grote passie is de vliegvissport waarvoor ik dikwijls in de Ardennen vertoef.

Big-nummer: 79034411804

Praktijken waar Roger te vinden is
Hans Kam
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Hans Kam

In 1991 heb ik de opleiding Fysiotherapie in Heerlen afgerond en in 1997 de opleiding Manuele Therapie aan het SOMT in Amersfoort. Medio 2004 volgde de Master opleiding Manuele therapie in Breda met als specialisatie draaiduizeligheidsklachten.

De laatste jaren is mijn interesse gebied verbreed en verdiept door echografie, shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse) bij pees- en spieraandoeningen. Sportrevalidatie van diverse sporters, waaronder hardlopers van verschillende niveaus, maakt ook onderdeel uit van mijn dagelijkse praktijkwerkzaamheden.

Mijn collega Roger Maessen en ik werken als praktijk eigenaren samen met een steeds groter wordende groep collega’s op een 3-tal locaties, waarbij voortdurende innovatie en streven naar een optimale zorgverlening in de praktijk, centraal staan.

In mijn vrije tijd ben ik fervent hardloper, train 4x per week en geef 1x in de week hardloop training bij de Parelloop in Brunssum.

Big-nummer: 99034069104

Praktijken waar Hans te vinden is

Rug Netwerk Maastricht-Heuvelland

Het Rug Netwerk Maastricht-Heuvelland is een samenwerking van:

  • huisartsen
  • medisch specialisten van de Stadspoli Rug en het Maastricht UMC+
  • fysiotherapeuten in Maastricht-Heuvelland

Uw huisarts of medisch specialist kan u doorsturen voor een behandeling bij de fysiotherapeut.
De fysiotherapeuten bij het Rug Netwerk zijn specialist in de behandeling van rugklachten. Zij werken volgens de nieuwste behandelrichtlijnen. Daardoor hebben ze de modernste inzichten en vaardigheden om u zo goed mogelijk te behandelen.
Binnen het Rug Netwerk bent u verzekerd van de beste behandeling van uw rug!

Voor meer informatie over het Rug Netwerk ga naar Rug Netwerk MUMC

Rug Netwerk Fysiotherapeut:

Peter Bartholet
Manueel Therapeut Msc.
Peter Bartholet

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na meerdere waarnemingen ben ik in 2006 begonnen in onze praktijk in Meerssen, waar ik nog altijd met veel plezier werkzaam ben. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan als algemeen fysiotherapeut begon ik te verlangen naar meer verdieping binnen mijn vakgebied. Ik heb deze kunnen verwezenlijken binnen de opleiding tot manueel therapereut, welke ik in 2013 heb afgerond. Naar aanleiding van mijn interesse in hoofdpijnklachten heb ik me hier verder in gespecialiseerd. In 2018 heb ik Dry Needling aan mijn competenties toegevoegd. Behalve deze, veelal hands-on gerichte, behandelingen haal ik ook veel voldoening uit geven van medische fitness en begeleiden van mensen met neurologische problematiek.

Big-nummer: 89064716304

Praktijken waar Peter te vinden is