Echografie


Geen wachtlijst, snel geholpen

Het gebruik van echografie binnen het motorische systeem, of musculoskeletale echografie (MSK), is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen binnen zowel de eerste als tweede lijn's praktijk.

Echografie voor meer zekerheid

Echografie wordt toegepast om direct afwijkingen te ontdekken zoals peesontstekingen, beschadigd kraakbeen, kalkafzetting of afgescheurde banden.

Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Ook weefselschade, na een (sport)blessure, is met echografie goed te beoordelen. De mate van weefselherstel tijdens de revalidatie kan door het gebruik van echografie worden bewaakt.

Op basis van de resultaten van de echo en een fysiotherapeutisch onderzoek van de gezondheids- en fitheidstoestand van de patiënt, wordt een effectief en adequaat behandelplan opgesteld.

Echografie in combinatie met shockwave therapie

De echo wordt ook steeds meer gebruikt in combinatie met shockwave therapie. Door het maken van een echo kunnen we een duidelijke locatie bepalen van bijvoorbeeld mogelijke kalkafzetting in het schoudergewricht of bij hielspoor. De effectiviteit van shockwave therapie wordt hierdoor enorm vergroot.

Professioneel geschoolde musculoskeletale echografisten in onze praktijk:

Roger Maessen
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Roger Maessen

Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in 1981 afgerond aan de Academie voor Fysiotherapie in Heerlen. Na mijn basisopleiding ben ik me gaan specialiseren in de Manuele Therapie. In eerste instantie Methode van de Bijl in Utrecht en later de Masteropleiding gevolgd aan het SOMT te Amersfoort. De laatste 10 jaar heb ik me verder ontwikkeld als echografist en peesspecialist, hiervoor heb ik verscheidene echografie opleidingen voor de weke delen bij Sonoskills gevolgd. Ik ben van mening dat echografie een enorme verbreding en verdieping van ons vak geeft. Als peesspecialist maak ik verder gebruik van Shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse). Als mede-praktijk eigenaar vind ik het een uitdaging om een jong team van fysiotherapeuten te begeleiden en aan te sturen, geen dag is hetzelfde.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik heb een hobby aan koken en een grote passie is de vliegvissport waarvoor ik dikwijls in de Ardennen vertoef.

Big-nummer: 79034411804

Praktijken waar Roger te vinden is
Hans Kam
Praktijkhouder, Manueel Therapeut Msc.
Hans Kam

In 1991 heb ik de opleiding Fysiotherapie in Heerlen afgerond en in 1997 de opleiding Manuele Therapie aan het SOMT in Amersfoort. Medio 2004 volgde de Master opleiding Manuele therapie in Breda met als specialisatie draaiduizeligheidsklachten.

De laatste jaren is mijn interesse gebied verbreed en verdiept door echografie, shockwave therapie en PNE (percutane needle electrolyse) bij pees- en spieraandoeningen. Sportrevalidatie van diverse sporters, waaronder hardlopers van verschillende niveaus, maakt ook onderdeel uit van mijn dagelijkse praktijkwerkzaamheden.

Mijn collega Roger Maessen en ik werken als praktijk eigenaren samen met een steeds groter wordende groep collega’s op een 3-tal locaties, waarbij voortdurende innovatie en streven naar een optimale zorgverlening in de praktijk, centraal staan.

In mijn vrije tijd ben ik fervent hardloper, train 4x per week en geef 1x in de week hardloop training bij de Parelloop in Brunssum.

Big-nummer: 99034069104

Praktijken waar Hans te vinden is