Valpreventie

Wij als Centrum voor Fysiotherapie en Medische Fitness hebben samen met gemeente Meerssen en ZonMw een initiatief rondom valpreventie voor senioren opgezet. Het streven is om in de gemeente (Groot-)Meerssen het valrisico van alle personen boven de 65 jaar in kaart te brengen en deze populatie valpreventieve zorg te bieden.

Hoe we dit gaan vormgeven?

Allereerst zal er een screening moeten plaatsvinden, waarbij u over de “SmartFloor” dient te lopen. Deze geavanceerde mat vertelt ons vervolgens welke mate van valrisico u heeft: laag valrisico, verhoogd valrisico of hoog valrisico. Afhankelijk van uw score wordt er een passend programma aanbevolen voor u.

Heeft u een laag valrisico?

Dan biedt de gemeente Meerssen legio beweegactiviteiten om aan deel te nemen. Kijk hier voor ook eens op de website van Meer Vitaal: https://meer-vitaal.nl/nieuws

Heeft u een verhoogd valrisico?

Dan bieden onze fysiotherapeuten, Roger Willems en Julie Coumans, u de valpreventiecursus ‘Vallen Verleden Tijd’ aan. U gaat hierbij in een groep van max. 10 personen aan de slag met hindernisbanen, spelvormen en valtraining. Het doel van de cursus is om valongevallen te voorkomen door het herkennen van gevaarlijke situaties, valangst te verminderen en het activiteitenniveau, de kracht en de balans te verbeteren.

Wanneer? Elke maandag en donderdag in de middaguren (Let op! Er dient eerst gescreend te worden voordat u evt. kunt deelnemen.)

Hoe lang? De cursus duurt 5 weken, en is 2x per week gedurende anderhalf uur.

Waar? Bunderstraat 40, 6231 EL, Meerssen (gebouw van Vos & Nos).

Kosten? De cursus is gratis

Heeft u een hoog valrisico?

Dan kunt u in onze praktijk terecht voor individuele behandelingen bij Roger Willems, die gespecialiseerd is op het gebied van valpreventie.

Interesse om deel te nemen aan de screening?

Maak uw interesse kenbaar bij ons aan de balie, via de mail: info@medischefitness.nl of telefonisch:

043-3644066.