Oncologische zorg: fit tijdens of na kanker

Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de behandeling. Bij sommige van deze problemen kan de fysiotherapeut helpen. Fysiotherapie kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte.


Na het krijgen van de diagnose kanker is op peil houden van uw conditie waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Echter uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het veel voordelen heeft om voor een operatie, bestraling en/of chemotherapie, te starten met training. Wij bieden verschillende vormen van bewegingstherapie aan, zowel individueel als in groepsvorm. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en kijken we wat u, in welke fase, nodig heeft. Het is en blijft maatwerk en de doelen kunnen bij ieder persoon en situatie verschillen.

Voorbeelden van te bereiken doelen kunnen zijn:

  • beweeglijkheid verbeteren
  • conditie uitbouwen
  • verbeteren van kracht
  • verhogen van belastbaarheid
  • leren omgaan met beperkingen zoals bijvoorbeeld neuropathie
  • weer zelfstandig gaan sporten

Bewegen en kanker

Soms houden mensen, die behandeld zijn voor kanker, restverschijnselen over. Denk hierbij aan vermoeidheid. Daardoor zijn ze geneigd om minder te bewegen, terwijl voor hen bewegen juist extra belangrijk is. Een actieve leefstijl draagt bij aan de kwaliteit van leven. Mensen die voldoende bewegen voelen zich bovendien fitter en vrolijker. Een half uurtje per dag bewegen maakt al veel verschil!

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker is een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens dit programma begeleidt een fysiotherapeut met een oncologische specialisatie mensen op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Oncologische oefengroep

De kosten voor deelname aan de oncologie-oefengroep worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Informeer naar de mogelijkheden van vergoeding bij uw eigen zorgverzekeraar.

Onder begeleiding van fysiotherapeut Maikel Becker wordt er op iedere donderdag van 17:00 tot 18:00 op onze praktijk-lokatie in Meerssen groepstraining gegeven. Mocht je interesse hebben om je aan te sluiten bij deze groepstraining vul dan volgend inschrijfformulier in Formulier Oncologische oefengroep, of neem telefonisch contact op.

Maikel Becker
Fysiotherapeut
Maikel Becker

Mijn naam is Maikel Becker. Sinds september 2013 in dienst van de praktijk!

Na afronding van mijn studie heb ik mij vooral bezig gehouden met revalidatie in de breedste zin van 't woord. Met name orthopedische- en sportrevalidatie. En sinds kort ook de COVID-19 patiënten.

Op dit moment ben ik bezig mij verder te ontwikkelen in de Oncologische richting. Hierin richt ik mij op de nazorg van patiënten met kanker. Hierin staat centraal dat ik altijd zoek naar een proactieve aanpak van uw klacht.

In mijn vrije tijd maak ik graag een rondje door het Heuvelland op mijn racefiets en hou ik mij bezig met fotografie.

Big-nummer: 69917219504

Behandelingen door Maikel Fysiotherapie
Praktijken waar Maikel te vinden is
Trainingstijden
Donderdag
17:00 - 18:00