Parkinson

Voor mensen die gevolgen ondervinden van een CVA of de ziekte van Parkinson wordt binnen onze praktijk 1 maal per week een groepstraining van een uur gegeven onder leiding van twee gespecialiseerde fysiotherapeuten. Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. Daarnaast zijn we lid van CVA-ketenzorg MUMC, hierin staat het herstelproces en het zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen bij de individuele patiënt centraal. Dientengevolge treedt optimalisering van de kwaliteit van leven op.

Het doel van de oefengroep behelst het zo lang mogelijk, op een kwalitatief hoogwaardig niveau, mobiel en zelfstandig kunnen blijven functioneren. Teneinde dit te bewerkstelligen wordt in elke sessie aandacht besteed aan training van de loopfunctie, het maken van verschillende transfers, oefenen van houding en balans, alsmede het verbeteren van de algehele conditie op het gebied van uithoudingsvermogen en kracht.

De kracht van trainen en bewegen in groepsverband ligt vanzelfsprekend niet alleen in de aangeboden oefenstof. Uit onderzoek blijkt dat gerichte oefentherapie in groepsverband namelijk een zeer positieve uitwerking heeft op het dagelijks functioneren, het geeft meer inzicht in het ziekteproces door contact met lotgenoten en men doet nieuwe sociale contacten op. Het belangrijkste is echter het plezier hervinden en behouden in bewegen!

De kosten voor deelname aan de Parkinson-groep worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Informeer naar de mogelijkheden van vergoeding bij uw eigen zorgverzekeraar.

De training vindt elke donderdag plaats tussen elf en twaalf uur. Bent u geinteresseerd, neem dan contact op met de praktijk.

Trainingstijden
Dinsdag
11:30 - 12:30