De eerste afspraak

De reguliere fysiotherapeut is dé deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat en kan u helpen als u in het dagelijkse leven belemmerd wordt bij het bewegen.

Je eerste afspraak bij de fysiotherapeut

U start altijd eerst met een intakegesprek, zodat de fysiotherapeut uw lichamelijke klachten in kaart kan brengen. Denk aan de duur en de intensiteit van de lichamelijke klacht en de gevolgen hiervan op uw dagelijkse leven. Indien nodig voert de fysio een lichamelijk onderzoek uit om een beter beeld te krijgen bij de klachten die u ervaart. Een lichamelijk onderzoek bestaat vaak uit het uitvoeren van een paar simpele oefeningen of het voelen aan de betreffende spieren. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klacht bestaat de eerste afspraak doorgaans uit een intake en direct een behandeling. Hiervoor kunnen daarom twee zittingen in rekening worden gebracht.

Wat neem ik mee naar de fysiotherapeut?

Voordat u naar de eerste afspraak toe gaat, wilt u uiteraard goed voorbereid zijn. Wij vragen u het volgende mee te nemen: een handdoek, een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs) en (indien nodig) een verwijsbrief van de arts of specialist. Verder is het belangrijk om op de hoogte te zijn van onze huisregels. Het is handig om comfortabele (sport)kleding aan te doen zodat u gemakkelijk kunt bewegen.